Dlaczego warto wybrać Alterciacho:

W Alterciacho tworzymy pasję.

To autorska (rzemieślnicza) pracownia cukiernicza prowadzona przez młodego cukiernika Mikołaja Bojkowskiego, specjalizująca się w nowoczesnym cukiernictwie inspirowanym francuskimi i hiszpańskimi wpływami.

Tort red velvet 2.0

Red velvet 2.0 to kolejna z alterciachowych  wariacji na temat klasycznego smaku. Klasyczne ciasto red velvet wraz z kremem na serku Philadelphia odnoszą się to jego tradycyjnej formy, całość jednak podkręcona jest o kolejne tekstury. Chrupiącą warstwę z malinami oraz galaretkę malinową. Całość natomiast zamknięta jest w musie z białej czekolady z dodatkiem bobu tonka co nadaje wyjątkowego smaku całości tortu

Na pierwszym miejscu stawiamy na najlepszą jakość, w związku z czym nie ma tu miejsca na tańsze zamienniki składników czy półprodukty. W każdy produkt wkładamy serce, wiedzę i pasję. 

Co robimy ?

Torty na zamówienie

Torty na zamówienie

Przygotowujemy torty na każdą okazję, możesz być pewien że tort stanie się integralną częścią twojej uroczystości.

Monoprocje

Monoprocje

Indywidualne ciastka które świetnie sprawdzą się na wszelkiego rodzaju imprezach podczas których każdy z gości zostanie potraktowany indywidualnie dostając swój własny deser.  ( Małe dzieła sztuki ) 

Słodki bufet

Słodki bufet

Mini porcyjki deserowe które będą świetnym dopełnieniem na każdym weselu, imprezie firmowej czy innej specjalnej okazji. 

Słodkie zaopatrzenie dla kawiarni/ restauracji

Słodkie zaopatrzenie dla kawiarni/ restauracji

Zamów

O mnie: 

Mikołaj jest z wykształcenia Ekonomistą, który we wczesnym wieku zakochał się w cukiernictwie. Nigdy nie ukończył szkoły gastronomicznej ale to nie przeszkodziło mu  w poznawaniu tajników tej sztuki na własną rękę. Wszystko, co stworzył jest wynikiem samozaparcia, talentu i ogromnej pasji.

W samodoskonaleniu pomógł mu udział       w licznych szkoleniach z wybitnymi cukiernikami z całego świata, takimi jak: Diego Lozano (Brazylia), Hans Ovando (Chile), Leonardo Di Carlo (Włochy) i wielu innych. W 2019 r.  chwilowo zamknął pracownie by odbyć 3 miesięczny staż           u jednego z topowych cukierników w Belgii Willama Verlooya.